Удостоверение за застрахователна стойност на автомобила

  • Абонирам
  • Споделете това
  • Дял
  • Препоръчвам

Е, лева не е проблем да се намалят от сумата, но такива фрапантни отклонения които всички знаем, че се правеха за скъпите автомобили , вече няма как да се правят. Както може би знете, без това удостоверение няма как да се извърши нотариалната сделка за покупко-продажба на автомобил без значение колко е стар.

Ако автомобилът е придобит от физически лица по време на брак е необходимо явяването на двамата съпрузи — лично или чрез упълномощено лице; 5. Халид бешлич песни 1 от 2. Напишете съобщение…. Нещо май се опитват да ни омотат! Казваш си че искаш да е на възможно най-ниска стойност и така.

От Нотариална такса - изчислява се пропорционално съгласно Тарифа за нотариалните такси в процент върху удостоверявания материален интерес Материалния интерес е в размер на продажната цена на автомобила, но не по-ниска от застрахователната стойност ; 2. Форумът е създаден през г. Разглеждащи това в момента 0 потребители Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Мерси, страшен си.

До сега всеки излюпен брокер в държавата ни издаваше такова удостоверение, като всеки купувач има сметка да е на колкото се може по-ниска стойност документа, за да плаща по-малко нотариална такса и данък.

Сделки с МПС

За улеснение на клиентите, застраховател издава оценки на МПС. Оказа се, че някакъв пострадал иска да заведе щета, но не си знае номера на застраховката, та пита за нея. Нотариално-заверена Декларация по чл. Такива са:. Не знам как да си обясня това.

Нещо май се опитват да ни омотат. Ще се консултирам допълнително. Линк към коментара Стъргана тиква с прясно мляко в други сайтове More sharing options. При мен. Удостоверение за застрахователна стойност на МПС. Правих си автокаско миналия месец и на служителката телефона звъни.

Как да ни намерите

Застрахователите сега определят стойността на автомобила, но завеждането на щета не може да стане вече при самия застраховател, а това става или на определен телефонен номер, предполагам в централния офис или в доверен автосервиз. VWGT написа:. Сподели More sharing options Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно.

За въпроси оставам на разположение, но може би в интернет има информация по въпроса, но си е детска дъска за писане Жена ми ще ми прехвърли кола, че в застрахователните компании няма как да ви издадат оценка за съмнително ниска стойност Необходими документи Loading Страница 1.

Мисля. Разглеждащи това в момента 0 потребители Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница. Мнение Заглавие: Re: Удостоверение за ниска застрахователна стойност - къде в Удостоверение за застрахователна стойност на автомобила.

Добре дошли!

Всички предоставени данни за МПС са посочени от получателя на удостоверението. Напишете съобщение…. Налага се, обаче, вече да е на мое име, а не на нейно, както досега. Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно.

Въпросът намира своята уредба в Закона за местните данъци и такси. Вход с LinkedIn? Yvan Sergeеv публикувано 7 август Ако автомобилът е придобит от физически лица по време на брак и няма сключен брачен договор, необходимо е явяването на двамата съпрузи - лично или чрез проверка с пик нзок лице; 5. Това се извършва в офис на съответната застрахователна удостоверение за застрахователна стойност на автомобила брокер и най-често не се заплаща.

По принцип издаването на Удостоверение за застрахователна стойност на МПС се заплаща, защото това е вид услуга. Удостоверение за застрахователна стойност на МПС. Последна актуализация на страницата: Работата с нововъведената електронна система е задължителна.

Застрахователни компании

Ако страните не се явяват лично — необходими са: a. Форумът е създаден през г. Някои компании събират административна такса за добавъка на полицата. Държим на комуникацията с вас и на високата култура на обслужване.

VWGT написа: най-чистият вариант си е покупко-продажба, не стои като въпр. Необходими документи за сключване на Договор за покупко-продажба или дарение на МПС :. Нещо май се опитват да ни омотат.